Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
1 éves keverék szuka kutyánk most tüzelt először és azóta eléggé agresszívan reagál mind emberekre, mind más kutyákra. Egyből áll a hátán a szőr és ugat. Régebben ilyen soha nem fordult elő. Mi ennek az oka és mit tudnánk tenni, hogy változtassuk viselkedésén?
Válaszát előre is köszönöm.

2012.10.03

Állatorvos
A hormonális változások gyakran viselkedésváltozást okoznak. Ha nem szeretnének kölyköket, akkor a tüzelés után ivartalanítsák a kutyát. Ha ezt nem szeretnék, akkor határozottan tiltsák a viselkedést, úgy mintha ez nem is függene össze az állapotával. Ha a kutya amúgy engedelmes és tiszteli a gazdáját, akkor a hormonális változások ellenére is fegyelmezett lesz. Más kutyákat ilyenkor célszerű elkerülni, ha az állat nem megbízható, nehogy verekedés legyen.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem