Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
10 éves keverék kutyám van.Eddig “csak” pollen allergiás volt.
Októberben vásároltam egy kullancs és bolha elleni nyakőrvet mert rövid időn belül 2 kullancs is volt benne a korábbi nyakőrv éppen lejárt.Sajnos csak egyféle volt, 2 nap múlva elkezdett viszketni a kutya nyaka, megnéztem a tájékoztatón írták, hogy allergiát válthat ki levettem róla azonnal de azóta még jobban vakarózik. Kapott 1 szteroid inj.ót de nem sokat ért xyzal-t szedett 1 hétig, most aloévera kenőcsés és gél “szájon “át, ma vettem Dermatózis tápot amit nem akar megenni.Egy kicsit javulgat aztán máshol kezd vakarózni a kis piros foltocskák mellett a-2 bőréből kiemelkedő pattanás szerű jelenik meg aminek a közepe mintha nedvezne. Most már nem tudom mit csináljak, az orvosunk azt mondta ha semmi nem válik be allergia vizsgálatot kell végezni de nem biztos, hogy kiderül mire érzékeny. Mit javasol Ön. köszönettel: Nyíriné

2011.12.16

Állatorvos
Én a biztonság kedvéért javasolnék egy bőrkaparék vizsgálatot is (több helyről vett minta). Ha kórokozó is van a háttérben, akkor az így célzottan kezelhető. Az allergia miatt legyengült bőrön sokszor megtelepszenek kórokozók, amelyek tovább súlyosbítják a tüneteket. Hasznos lehet még bőrtápláló készítmények alkalmazása (pl.: Dermoscent spot on, Dermanorm stb). Sok esetben segít a hidratáló viszketéscsillapító samponok alkalmazása is (pl.: Allermyl). Az allergiateszt elvégzését én is támogatom, mert sok esetben segítséget nyújt. Próbáljon olyan hypoallergén tápot venni, amit a kutya elfogyaszt, mert az is a terápia fontos része. Mindig a legkisebb kiszerelést vegye, ha lehetséges kérjen próbacsomagokat.
Vissza a kérdésekhez