Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

14 hetes kutyusom van. 3 oltást már megkapott. (2011.10.06-án Biocan P, 2011.10.20-án Biocan L és Biocan DHPPi, 2011.11.3-án Biocan P) és két féreghajtáson is túl van. A kérdésem az lenne, hogy még hány kölyökkori oltás kell neki, illetve hogy mikor lehet már kivinni sétálni. Féltjük Őt, mert rengeteg itt a környékünkön a kóbor macska, és nem szeretnénk hogy bármit is elkapjon.
Nagyon köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:
Sztraka Ilona

2011.11.08

Állatorvos
Úgy látom, hogy a kiskutyának már van két parvovírusos bélgyulladás elleni és egy kombinált (szopornyica, fertőző májgyulladás, parvo, parainfluenza, leptospirózis) védőoltása. A biztonságos sétához még szüksége van a kombinált ismétlő oltására (11.17.). Miután ezt megkapta várni kell még 1 hetet-10 napot, hogy a megfelelő védettség kialakuljon, utána mehet sétálni. Majd (12.01.) következik az első veszettség oltás, majd fél éves korában egy kombinált ismétlő, majd egy éves koráig még egyszer meg kell ismételni a veszettség elleni védőoltást. Ezeken az oltásokon kívül lehetőség van egyéb vakcinák beadására is (pl.: kennelköhögés, lyme, corona stb.). beszélje meg állatorvosával, hogy a kutya életmódja alapján melyiket tartják még indokoltnak.
Vissza a kérdésekhez