Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
18 éves fehér perzsa cicánk elvesztette a látását. Pupillája a fényre már nem húzódik össze. Lakásban tartott cica, emlékezetből közlekedik. Lehet-e javítani valamennyit a látásán? Válaszát előre is köszönöm.

2011.02.14

Állatorvos
Ha az állat hirtelen elveszíti a látását, annak hátterében nem csak szemészeti probléma állhat. Gyakran vesebetegség következtében megnövekedett vérnyomás, vagy agyi történések okozzák. Javasolt egy szemészeti vizsgálat és belgyógyászati kivizsgálás (vérvétel is). A koponyaűri nyomás megnövekedése infúziókkal, injekciókkal kezelhető, illetve léteznek szájon át adható vérnyomást csökkentő gyógyszerek is. A kezelés eredményessége erősen függ a kiváltó októl, illetve a folyamat előrehaladottságától. Sajnos sokszor kétes a prognózis, de egyes esetekben az állat állapota javulhat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem