Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

3 és féléves fajtiszta karthauzi /nőstény / cicám kiváló egészségnek örvend, kiegyensúlyozott és a család kedvence. Most először / kb. másfél / hónapja tapasztalom, hogy az eddig egyöntetű halvány, ezüstös szürke szőrzete halvány barnás-vöröses árnyalatra elszíneződött.
A Royal Canin Macska enciklopédiája szerint ez az adott fajta hibájának róható fel, mely az erős napsugárzás hatására alakulhat ki. Vélelmezem, hogy szobacica esetén – különös tekintettel az utóbbi idők borús hónapjaira és a házgyári lakások korlátozott méretű ablakaira – az okokat máshol kell keresnem.
Az általam ismert tenyésztők nem ismerik ezt a tünetet, illetve a jelenségről nem is hallottak.
Tanácsát, segítségét előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Bordán Károly

Debrecen e-mal cím: sofia@digikabel.hu
4032
Jerikó u 14 IX/57

2012.02.09

Állatorvos
Pontosan ezzel a problémával én sem találkoztam. A szőr színe és minősége sok esetben hormonális okokból változik meg, de befolyásolhatja az évszakok változása is (világos és sötét órák száma). Azt javaslom, hogy keresse meg ezzel a kérdéssel Dr. Tarpataki Noémit, (Szent István egyetem Állatorvos-tudományi kar, Belgyógyászati Tanszék) aki bőrgyógyászati szakrendeléseket tart.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem