Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
3 éves nőstény cicám táplálék allergiás. Sokáig tartott, mire rájöttünk, mi a gond, azóta hypoallergén tápot eszik, nagyon jól van.
Kiskorától kezdve mindenféle konzervet, alutasakos ételt szinte azonnal kihányt, miután megette.
Próbáltam hypoallergén konzervvel is, de azt is kihányta.
Szőrlabdaképződésre kap pasztát, időnként kihányja a szőrkígyókat, de jó az étvágya, semmilyen más panasz nincs rá.
Eddig nem tudtak mit mondani erre az orvosok, hogy miért hányja ki a nedves tápokat, annyit, hogy akkor ne adjak neki…
Önnek van ötlete, hogy mitől lehet ez, vagy milyen vizsgálatot lehetne végezni, érdemes-e utánajárni?
Köszönettel!

2011.09.19

Állatorvos
Ha a cica jókedvű, jó étvágyú, jó kondíciójú, formált bélsarat ürít és van olyan táplálék, amit probléma nélkül fogyaszt, akkor szerintem nincs ok aggodalomra. Más macskáknál is előfordul, hogy valami miatt kihányják a konzerveket vagy hasmenésük lesz tőlük. Valószínűleg van bennük valami olyan adalékanyag, amit egyes cicák nem bírnak. Az is problémát okozhat, hogy a száraztáp után a konzervet nagyon habzsolja a macska, így hirtelen nagy mennyiséget eszik, majd rögtön kihányja. Ha ez a helyzet, akkor meg lehet próbálni, hogy egyszerre csak kevés (1-2 evőkanálnyi) konzervet ad a cicának és figyeli, hogy így is kihányja-e. Ha mindig van ivóvíz a cica előtt, akkor nem okoz problémát, ha csak száraztápot eszik. Kivizsgálást (vérlabor, hasi ultrahang, esetleg röntgen felvételek, bélsár vizsgálat) én akkor javasolnék, ha a macska a jól bevált táp mellett is hány, ha a bélsara megváltozik (lágyabb, vagy változó állagú lesz), vagy ha romlik a kondíciója.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem