Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
4 cicám van, mind benti cica. Van két ivartalanított kandúrom és egy ivaros kandúr, ők egymástól elkülönítve vannak, a harcok miatt. A napokban véletlenül átszökött az ivaros kandúr a többi cicához, és azonnal hatalmas verekedés kerekedett. Kérdésem az lenne, az ivartalanítás oldaná-e a kandúrok közti feszültséget? Válaszát nagyon köszönöm!

2014.01.12

Állatorvos
Az ivartalanítás enyhíti az ilyen jellegű problémákat, mert hatására jelentősen lecsökken a területi agresszió. Nem merem azt ígérni, hogy a probléma biztosan megoldódik, mert előfordulhat, hogy bizonyos dolgok már szokássá váltak (ezért hasznos a korai ivartalanítás). Ha a műtét után néhány hónappal megpróbálja összeszoktatni a cicákat, akkor hasznos lehet a Feliway spray és párologtató az első időszakban. A nemi hormonok kiürüléséhez idő kell, ezért ne kezdje meg az állatok összeszoktatását közvetlenül a műtét után.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem