Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
4 hónapos SZUKA boxer kiskutyás ma olyat csinált, mint még soha. Felugrott a lábamra és gyors csípőmozgást végzett (mint ahogyan azt a kan kutyák csinálják).. kicsit meglepődtem, és nem tudom mire vélni a dolgot. Olyan kicsi még, ráadásul SZUKA..normális dolog ha ilyet csinál többször egymás után? Nem győztem leszedni magamról. Ez valami viselkedési zavar?
Köszönöm válaszát!

2013.05.26

Állatorvos
Szuka kutyák is csinálnak ilyesmit még felnőtt korban is. Ez nem viselkedészavar hanem a dominancia egyik megnyilvánulása sok esetben. Ezt a viselkedést nagyon határozottan tiltani kell. Meg kell fogni a grabancát és egy nagyon határozott "NEM!" utasítással arrébb kell tenni a kutyát. Ha ez nem elegendő, akkor egy másik helyiségbe kell zárni egy időre (a gazda jelenlétének megvonása is a büntetés egyik formája).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem