Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!

5 éves mopszunknak kb. 5 héttel ezelőtt erős hasmenése alakult ki. Mivel több nap után sem enyhült, orvoshoz vittük. Szteroid injekciót kapott, majd székletvizsgálat után Prednisolont, Cliont, majd ismét szteroid injekciót.
Áttértünk orvosi tanácsra Trovet Hepatic nevű száraz tápra. Sajnos a hasmenése nem múlt el, csak enyhült. Napjában egyszer biztosan megy még mindig a hasa.
Milyen vizsgálatokat javasol még. (A kutya egyébként jól eszik, vidám.) Üdvözlettel.

2011.06.03

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy mi lett a vizsgálatok eredménye. Bélsárból javasolnék: parazitológia, bakteriológia, emésztőképesség vizsgálat, Giardia cysták esetleges kimutatása. Esetleg hasznos lehetne egy vérlabor is. Ha minden vizsgálat negatív eredménnyel zárul, akkor lehetne endoszkópos vizsgálatot végezni, esetleg a bélfalból történő mintavétellel együtt. A Hepatic táp májbeteg kutyák táplálására szolgál. Javasolnám, hogy adjanak a kutyának probiotikumot is. A bélsárvizsgálatot érdemes lehet megismételni, mert vannak szakaszosan ürülő kórokozók is. Ha a bélsárban nem találnak kórokozót, akkor lehet, hogy a probléma allergiás jellegű.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem