Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
8 hónapos keverék (anyukája perzsa), immár ivartalanított lány cicám van. Viszonylag hosszú a szőre, ezért fésülést igényelne, amit a cica nem szeret, bár egészen pici korától próbálom szoktatni hozzá. Karmol, harap, ha fésülöm, már mindent próbáltam – etetéshez kapcsolni, alvás után próbálkozni, stb. Egyébként úgy látom, hogy engem cica-mamának tekint, játék közben sem kap hozzám durván, minden éjjel dorombolva-dagasztva bújik hozzám. Játszom is vele, sok játéka van, kuckója, igyekszem mindent biztosítani, hogy a lakásban jól érezze magát. Nem értem, hogy miért ilyen vad az ápolásnál, és sajnos látom, hogy amikor feladom néhány napra, akkor kezd csomósodni a szőre. Bíztam benne, hogy ahogy nődögél, megnyugszik megszokja, de sajnos nem igazán látok fejlődést. Ma már az arcomat is megkarmolta a fésülésnél, végső kétségbeesésemben szeretnék tanácsot kérni, hogy van-e valami jó módszer az ilyen kis vadócokhoz, hogy jobban tűrjék a fésülést. Sajnos cicakozmetikát anyagilag nem igazán engedhetek meg magamnak. Illetve még egy kérdés: meg van őrülve a kenyérért, péksüteményért, amikor csak teheti, ellopja, a kenyérpirítóból piszkálja ki a morzsákat, ez normális? Nem lesz tőle baja, ha eszik belőle? Jó minőségű száraztápot és napi egy konzerv tápot kap, néha egy-egy falat házikosztot, tejterméket, nyers húst is. Előre is köszönöm a választ.

2013.01.04

Állatorvos
Úgy látom Ön mindent megtett, hogy a cicát hozzászoktassa a fésüléshez, sajnos a dolog a cica természetén múlik.... Megpróbálhatja esetleg a Feliway spray alkalmazását (ráfújhat egy kicsit a kezére, fésűre). A Feliway nyugtató hatású feromonokat tartalmaz, részletes leírást olvashat róla az interneten. Az Ön által felsorolt házi ételektől nem lesz semmi baja a cicának, nyugodtan eheti őket. A húst célszerű inkább megfőzni vagy sütni, vagy legalább leforrázni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem