Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor Úr!
A cicám nyakán alul és a hátán a farka fölött elég sok, tapintással érezhető apró seb van, melyek egy idő után egy kevés szőrrel lehullanak. Frontline-t kapnak rendszeresen, nem tudom, mi lehet ennek az oka. A másik két cicámon nincsenek ilyen sebek.
Köszönettel várom válaszát

2011.07.31

Állatorvos
Macskáknál többféle kórok is kiválthat hasonló elváltozást (miliaris dermatitis). Gyakran allergia áll a háttérben, de baktériumok, gombák is okozhatják. Nagyon helyesen tette, hogy bolha ellen kezeli az állatokat, mert bolhaallergia is lehet az elváltozás hátterében. Hasznos, ha a Frontline combo-t alkalmazza, mert az véd a visszafertőződés ellen is, ami egy allergiás macska esetében különösen fontos. Megfontolandó egy bőrkaparék vizsgálat, mert azzal detektálható lenne a kórokozó, így célzott kezelést lehetne alkalmazni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem