EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Arra gondoltunk,hogy 3 éves westie kutyusunknak vennénk valamilyen csonterősítőt és ami jó az ízületeire olyan készítményt is. De nem tudjuk, hogy lenne-e ennek értelme vagy ezt csak kölyök korba adják a kutyának? Ha viszont jó lenne, ha kapná akkor milyen készítményt ajánl?
Válaszát előre is köszönöm!

2011.12.15

Állatorvos
Ebben az életkorban a csonterősítő (kalcium-foszfor tartalmú) készítmények használata egészséges állat esetében nem indokolt. Az ízületek védelmére zöldkagyló (glükózamin, kondroitin) kivonatot tartalmazó készítményeket érdemes adni. Nagyon sok ilyen táplálékkiegészítő létezik pl.:Caniviton, Glycoflex, Synoquin stb. Ezeket a készítményeket kúraszerűen kell alkalmazni, úgy, hogy legalább 1-2 hónapig szedje a kutya. Ha vannak problémák a kutya izületeivel, akkor évente 2 kúrát érdemes tartani. Idős kutyák pedig akár folyamatosan kaphatják ezeket a táplálékkiegészítőket.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem