Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Asszony!

Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy pár hete felfedeztem 10 hónapos maine coon cicám első mancsán, hogy a “rózsaszín talpából” a körméhez közelebbi részen kinőtt valami. A karmához hasnolít, de elvileg annak nem lenne ott a helye. Figyeltem, hogy egy kicsit elkeskenyedett neki “a karom” majd kicsit megvastagodott. Nem tudom, hogy mi lehet az neki.
Olvastam, hogy elvileg csak kutyáknál van faraskarom vagy a macskáknál is előfordulhat.

Segítségét előre is köszönöm.

2012.06.05

Állatorvos
Olyasmi ami a talppárnákból nő ki az nem lehet karom. Előfordul, hogy a cicák talpából elszarusodott hámképletek nőnek ki, amelyek lehetnek a karomhoz hasonló alakúak. Ezeket általában gond nélkül le lehet vágni. Sajnos így, hogy nem látom a cicát, nem tudok biztosat mondani. Ha a macskának nem okoz problémát az elváltozás, akkor elég, ha a következő aktuális állatorvosi vizit alkalmával vizsgáltatja meg a lábát. Ha több lábon is észlel hasonlóakat, esetleg a talppárnák megduzzadnak, repedeznek, akkor azonnal forduljon állatorvoshoz.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem