Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy a 3,5 hónapos Yorkink 3 hete folyamatosan köhög annak ellenére, hogy antibiotikumos kezelést kapott (először injekció formájában szteroiddal együtt, majd gyógyszert kapott 8 napon keresztül napi kétszer). Sajnos úgy köhög még mindig, mintha egy rossz dohányos lenne. Köpet nem jön fel, de olyan mintha valami mindig fel akarna szakadni nála. Lehetséges, hogy ételre allergiás? Vagy mi lehet az ok, illetve a megoldás? Most már eléggé aggódunk.

Köszönöm az idejét és válaszát.

2011.12.30

Állatorvos
Nagyon valószínű, hogy a kórokozó, amely megfertőzte a kiskutyát nem érzékeny arra az antibiotikumra, amelyet használtak. Ez sajnos előfordulhat. Ilyenkor érdemes gyógyszert váltani. Lehetséges a kiskutya légutaiból mintát venni és a kórokozót kitenyészteni, de ez csak altatásban elvégezhető beavatkozás, ezért általában csak többszöri sikertelen próbálkozás után kerül rá sor. Sokszor előfordul, hogy az ilyen kistestű kutyáknak veleszületetten szűkebb a légcsöve, illetve szerkezete lazább, ez tovább fokozhatja a bajt. Vigye vissza állatorvosához a kiskutyát, és beszéljék meg a további teendőket. Az állatorvos meg tudja állapítani, hogy jótékony hatású lenne -e még köptetők, esetleg hörgőtágító alkalmazása, vagy az inhalálás. Ne aggódjon, a felső légúti megbetegedések ilyen fiatal kutyáknál sokszor elhúzódóak.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem