Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor Úr!

Az ivartalanított cicám el van hízva. Fiatal cica 2 éves. Meddig adható neki a royal canin obesity táp?milyen ütemben kellene lefogynia? Mivel nagyon kicsi a mozgás tere(minigarzonban lakom),ezért úgy döntöttem kap egy macska karikát hivatalos nevén Cat Wheel. Milyen gyakorisággal használjuk, hogy semmiképen ne ártsak neki vele. Köszönöm válaszát kellemes ünnepeket kívánva.
Ichiko

2012.12.15

Állatorvos
A fogyókúra alatt mindenképpen javasolt az obesity táp adagolása. A fogyókúrának mindenképpen fokozatosnak kell lennie (az elhízás mértékétől is függ az idő). Legjobb az, ha hónapok alatt kis lépésenként veszít a súlyából, mert így terheli meg legkevésbé a májat. Ha a fogyókúra sikeres, akkor meg lehet próbálni ivartalanított macskák számára gyártott táp etetését, mert amellett, hogy ezek a tápok csökkentik a húgyúti betegségek kialakulásának kockázatát, egyúttal az elhízást is segítenek megelőzni. A Royal Canin gyárt ilyen tápot is (Neutered male/female). A mozgásnál is a fokozatosság elve érvényesül. Ha a cica kedveli a mozgásnak ezt a formáját, akkor napi néhány perccel kell kezdeni és hetek-hónapok alatt lehet növelni a mennyiséget. Túlsúlyos állatnál a túl hirtelen, intenzív testmozgás nagyon megterheli a keringési rendszert.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem