Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy 3 hónapos kiskutyámnak nagyon erős szaga van. 1 hónapja került hozzánk, akkor bolhairtó samponnal megfürdettem, de a szag nem múlik. Mit tehetnék? (Most még lakásban van, de kijárunk a kertbe wc-zni).
Válaszát előre is köszönöm.

2011.09.12

Állatorvos
A kellemetlen szagnak biztosan oka van. Minden állatnak van egy jellegzetes szaga, de az nem erős és kellemetlen. Alaposan át kell nézni a kiskutyát:
-Van-e váladék a fülében?
- Milyen a bőre? Zsíros? Korpás? Végbéltájék?
- Fogai, fogínye rendben vannak-e?
Ha férges a kiskutya, akkor az sokszor jár egy édeskés, kissé acetonos jellegzetes szájszaggal. Ha nincsen sehol elváltozás a kutyán, akkor fürdessék meg újra, de ne bolhairtó samponnal (ez kölyköknek amúgy sem ajánlott), hanem egy jó minőségű hidratáló samponnal (pl.: Dermilen, Lentiderm, Dermoscent). A kiskutya alapos átvizsgálásához kérhetik állatorvos segítségét is.

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet annak az oka, hogy az 1 éves aranyhörcsögömnek nagy mennyiségben hullik a szőre? Válaszát előre is köszönöm.

2011.09.02

Állatorvos
Ha az állat szőre annyira kiritkul, hogy láthatóvá válik a bőr, illetve szőrhiányos területek is kialakulnak, akkor az biztosan kóros. Ha a szőrhullás jelentős vakarózással is jár, akkor valószínűleg rühösséggel állunk szemben. Ezen kívül számos bőrbetegség kísérője lehet szőrhullás (pl.: gombás fertőzés). Sajnos vizsgálat nélkül nehéz erre a kérdésre válaszolni. Sok esetben csak a bőrkaparék, illetve a kihullott szőrszálak vizsgálatával lehet pontosan megmondani, hogy mi a probléma pontos oka.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem