Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 6 hónapos nyuszimat lehet-e már ivartalanítani?
Kisfiúról van szó. Úgy hallottam, utána sokkal nyugodtabb lesz, és a szobatisztaságra is könnyebben nevelhető.
Köszönöm.

2011.04.07

Állatorvos
Lehet már 6 hónapos korban is ivartalanítani a nyuszit. Valóban nyugodtabb lesz utána az állat.

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy kandúr macskát mennyi idős korától mennyi idős koráig a legjobb ivartalaníttatni? Egy kis házicicát fogok kapni, és a legjobb időpontban szeretném elvégeztetni a műtétet. Köszönöm.

2011.03.17

Állatorvos
Szerintem érdemes megvárni, amíg a cica majdnem teljesen kifejlődik. Én a 6-7 hónapos kort javaslom, általában ilyenkor még nem jelölgetnek, de már elég fejlettek. Abban az esetben, ha a cica korábban elkezd jelölgetni a vizeletével, akkor amint tehetik el kell végezni a műtétet, nehogy a viselkedés rögzüljön. Amerikából eredő irányzat szerint akár egészen kicsi kölyökkorban is elvégezhető a bevatkozás, de akkor megmaradnak a kölyökre jellemző testarányok (pl.:nyurga láb).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem