Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Decemberben találtunk egy pici-talán 8-9 hetes beteg kiscicát. Elvittük orvoshoz, hörghurutot állapított meg nála, kapott injekciót, antibiotikumot. Az állapota szépen javult, aztán visszaesett. Visszavittük az orvoshoz, kapott másik antibiotikumot-Enroxilt. Láza nem volt, jó az étvágya, a közérzete, rengeteget játszik. 1 hete kapja az Enroxilt, szépen javult, de tegnap este óta megint tüsszög és hörög. Ön szerint mitől eshet vissza? Kap Plerasan immunerősítőt is. Válaszát nagyon köszönöm!

2014.01.14

Állatorvos
Mindenképpen vigyék vissza a cicát a kezelő állatorvoshoz. Lehetséges, hogy több kórokozó van együttesen jelen és nem mindegyikre hat az antibiotikum. Ilyenkor célszerű a légúti váladékot mikrobiológiai tenyésztésre küldeni, hogy a kórokozó célzott kezelésére legyen lehetőség. Krónikus esetekben van lehetőség a légutak endoszkópos vizsgálatára is. Sajnos előfordul, hogy az állandóan visszatérő tünetekért az immunrendszert gyengítő vírusok felelősek (leukózis, AIDS, fertőző hashártyagyulladás). Ezeket a vírusokat vérvizsgálattal lehet kimutatni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem