Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 8,5 hónapos Golden Retriever kan kutyusom 1-2 napja elkezdett köhögni. Először arra gondoltam, hogy csak szőrcsomó akadt meg a légútján, de igen gyakran köhög. Ön mit gondol? Lehet, hogy csak egy egyszerű megfázás vagy esetleg valami veszélyesebb? Vigyem állatorvoshoz vagy vegyek állat patikában köhögéscsillapítót/köhögtetőt? Válaszát előre is köszönöm!

2013.02.18

Állatorvos
Ha a kutya alapvetően jó általános állapotban van, eszik, iszik, akkor valószínűleg felső légúti megbetegedésről (légcsőgyulladás) lehet szó. Vizsgálat nélkül ne kezdje el kezelni az állatot. Köhögéscsillapítót elég ritkán adunk. Itt az lenne a cél, hogy kiderüljön, hogy valóban csak a felső légutak érintettek-e, hogy van-e váladékképződés (kell-e köptető). Ha több napja húzódik ez a probléma, akkor általában szükséges antibiotikumot adni, hogy ne terjedjen az alsó légutakra. A hallgatózásos vizsgálat során nem csak a tüdőt fogják meghallgatni, hanem ellenőrzik majd a szív működését is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem