Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Három betegséggel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Az egyik a Lyme kór tudom, hogy kullancsok terjesztik, de ha egy állat Lyme kórt kapott akkor átadhatja-e az embernek vagy másik állatnak(kutya, macska)? A másik az Aujeszky féle betegség csak nyers sertéshús fogyasztásával kaphatják el az állatok vagy ha az egyik fertőzött akkor a másik állatot is megfertőzheti (kutya és macska)? A harmadik pedig a szívférgesség, csak fertőzött szúnyog által lehet elkapni, vagy szívférges állat megfertőzhet-e másik állatot vagy embert? Köszönöm válaszát!

2013.02.14

Állatorvos
1. Lyme betegség: Csak fertőzött kullancsoktól kaphatja meg ember is és állat is, egymástól nem.
2. Aujeszky betegség: Ez egy rendkívül gyors lefolyású, idegrendszeri tünetekkel járó betegség. Valós fertőzésveszélyt a nyers disznóhús okoz. Olyan módon nem ragályos mint mondjuk az influenza.
3. Szívférgesség: Ezen parazita fejlődési ciklusában alapvető szerepet tölt be a szúnyog. Nem egymástól fertőződhetnek az állatok hanem úgy, hogy a fertőzött állatról a szúnyog könnyen továbbviszi a fertőzést.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem