Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő!

Van egy félperzsa cicám. Nagyon sokszor begyullad, váladékozik a szeme. Mit tanácsol? Előre is köszönöm válaszát!

2011.03.06

Állatorvos
Sajnos a perzsa macskák és keverékeik hajlamosak a szemproblémákra, ennek elsősorban anatómiai okai vannak. Elsődleges fontosságú a szem környékének rendszeres tisztítása. Sajnos sok esetben elkerülhetetlen antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt tartalmazó szemcseppek alkalmazása. Ha a szem kezelés ellenére is újra meg újra váladékozik, akkor érdemes mintát venni a kötőhártyáról és bakteriológiai tenyésztést végezni. Ha találnak valamilyen kórokozót, akkor azt lehet célzottan kezelni. Ha nincs kórokozó a mintában, akkor valószínűleg a tünetek hátterében valamilyen túlérzékenységi reakció áll. Ebben az esetben meg kell próbálni kitalálni, hogy milyen hatásra jönnek elő a tünetek (pl.: huzat) és lehetőség szerint kiküszöbölni azokat. Ha a szem váladékozása vakarózással esetleg tüsszögéssel is jár, akkor felmerül az allergia gyanúja is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem