Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!
Van egy keverék kan, 5 éves kutyusunk. Két napja nem tudja összezárni a száját, az evés szinte alig megy, nem tud ráharapni, kiesik a szájából az étel. Mutattam állatorvosnak, megvizsgálta a száját belülről teljesen, az orrát is megnézte, nincs-e valami idegen anyag benne de nem talált semmilyen eltérést. Azt mondta 1-2 napig még várjunk és vigyük vissza, ha nem javulna, mert akkor kivizsgálás lesz szükséges. Egyébként nem bágyadt, jókedvű, de aggódom érte. Az ivás is nehezen megy, de azért iszik vizet.A kezemből próbáltam etetni, nagyon nehézkesen. Önök szerint mi lehet az oka, mi okozhat ilyen tüneteket?
Nagyon várom válaszukat.
köszönettel: Tóth KÁrolyné

2012.04.25

Állatorvos
Ennek a problémának több oka lehet, de vizsgálat nélkül nem lehet diagnózist hozni. Lehet a háttérben pl.:neurológiai probléma, rágóizom gyulladás, az állkapocs sérülése (törés, ficam) stb. Szerintem ne késlekedjen és vigye el kivizsgálásra a kutyát, ne hagyja kezeletlenül az állatot.
Vissza a kérdésekhez