Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz: Egy 8 hónapos moszkvai őrkutya jobb első lábát valamilyen sérülés érhette, mert egyik napról a másikra erőteljesen sántítani kezdett. A sérült végtagot számtalan alkalommal végig tapogattam, próbáltam kitapogatni a fájdalom pontos helyét, azonban semmilyen nyomásra, fogásra a kutya nem reagált fájdalommal, csupán amikor áll, vagy mozogni próbál akkor sántít. (bal első láb) Kb. 6-7 nap után, bízva abba, hogy az udvaron játék közben szedett össze valamilyen sérülést, ami “nem lehet olyan komoly”, elmúlik majd neki a fájdalom. Azonban a fájdalom nem múlott, így állatorvoshoz fordultam. Az állatorvos izületi gyulladást sejt, amit gyógyszeresen próbálunk most kezelni. Megjegyzem a kutya teljes értékű junior tápot kapott egészen kicsi kora óta. A kérdésem az lenne, hogy az izületi probléma kialakulhat-e ilyen fiatalon (8 hónapos), illetve ilyen módon, hogy egyik napról a másikra. A mai napon sajnos a jobb hátsó lábára is el kezdett sántítani, bár közel sem annyira mint a mellső lábára. Nagyon kétségbe vagyok esve, mert a kutya egyébként makk egészséges volt ezidáig, semmilyen jel nem mutatkozott, hogy bármi probléma lenne az izületekkel. Szívesen játszott, sétált, “jött-ment, intézkedett.” Az interneten fellelhető izületi problémákkal foglalkozó oldalakon felsorolt tünetek nem mutatkoztak ezidáig, gyakorlatilag én nem vettem észre előzményt. Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy ha és amennyiben valóban izületi gyulladás okozza a sántítást, akkor ki lehet-e gyógyítani ebből, bízva abban, hogy még fiatal, és jól reagál az ilyen betegségekre kifejlesztett készítményekre. Kérem nyugtasson meg. Egyébként a kutya kiváló vérvonalból származik. Hálás köszönettel:D. József

2013.01.18

Állatorvos
A nagytestű kutyák izületei nagyon érzékenyek, sérülékenyek a növekedés időszakában. A problémák jelentkezhetnek egyik pillanatról a másikra. Ha a sántaság néhány napos fájdalomcsillapító gyógyszeres kezelésre nem múlik, akkor feltétlenül vigye el a kutyát olyan helyre, ahol röntgen felvétel készítésére is van lehetőség. Az ilyen jellegű fájdalmak gyakran összefüggésbe hozhatók a túlzott fehérjebevitellel és ásványi anyag kiegészítéssel is. Ha a sántaság több végtagot is érint, akkor gyakran a csonthártya érzékenysége és a növekedési zónák érzékenysége áll fent. Ha a röntgen felvételeken nincs elváltozás, akkor a fájdalomcsillapítás, visszafogottabb táplálás és pihentetés szokott segíteni. Hasznosak kiegészítésként a különféle porcvédő gyógyszerek is (pl.: caniviton, Glycoflex, Synoquin).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem