Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Egy hete ideiglenesen befogadtam egy hónapok óta utcán élő cicát. (1 hónap múlva gazdihoz megy, de ő most még külföldön van.) Eddig egy iskola udvarán etették, de a gondnok nem nézte jó szemmel és mennie kellett. Kislány, ivartalanítva lett, a korát nem tudom, de felnőtt cica. Hazahoztam, persze a sajátjaimmal (3 van) fújtak, morogtak, de ezt természetesnek gondoltam. Két nap múlva megharapott, négy nap múlva pedig torkon ragadta az egyik saját cicámat. Sajnos kénytelen voltam őt kitenni a garázsba. Ott egyedül lehet. Látszólag megnyugodott, de nemsokára velem folytatta a támadósdit. Hol a kezem, hol a lábszáram kapja el. Akkor is támad, miközben teszem le elé a kajás tálat. Nem tudom, mit ronthattam el. Többször mentettem már cicát, és velük ilyen probléma nem volt. Bár ő pár hetet tölt csak nálam, azért szeretném azt a kis időt békében eltölteni. Gondoltam, hogy őt szocializálni kell, de nem tudom, mit tehetnék még érte? Válaszát előre is köszönöm.

2012.05.01

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy egy ilyen természetű cica szocializálása elég hosszú folyamat. Végig kellene gondolnia, hogy milyen körülmények között érezné jól magát egy szabad élethez szokott cica. Nem tudom, hogy hol él a leendő gazdi, de nem biztos, hogy ez a cica szobaállatnak való. Jobban érezné magát valószínűleg egy kertes házban. Lehet, hogy a cicából a bezártság váltotta ki ezt a viselkedést. Cicákat fenyítéssel nem lehet ilyesmiről leszoktatni. Meg lehetne próbálni, hogy amikor támad a cica, akkor egy virágpermetezővel lespricceli. Sok-sok türelemmel lehet, hogy meg lehet szelídíteni az állatot, de sajnos vannak olyan macskák, amelyeket éveken át lakásban tartanak és mégis támadó természetűek....
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem