Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Nem tudom jó helyre fordulok-e kérdésemmel. Pár hete befogadtam egy, az utcára kirakott 10-12 hetes kölyök kutyát. Nagyon értelmes, élénk, játékos kiskutya, viszont gyakran játék közben nekivadul, nekiesik az ember kezének és eldurvulva harapdálja, nem lehet leállítani. Szeretnék segítséget, tanácsot kérni, hogyan lehetne leszoktatni az állandó harapdálásáról, ruha cibálásáról? Most még kicsi, de így is fájdalmas nyomokat hagy a kezünkön, viszont ez csak rosszabb lesz, ahogy nő. Előre is köszönöm, ha tud valami tanáccsal szolgálni! H.Andi

2013.01.16

Állatorvos
Igaza van, ezt a viselkedést egy kölyöknek sem szabad hagyni. Ami egy kölyök esetében még mókás is lehet az egy növekvő kutya esetében egyre kellemetlenebb. A többi kiskutya sem tűri el a durva harapást, így a kölykök megtanulják a gátolt harapást, a finom játékot. Ha a kutya bevadul, akkor határozottan szóljon rá "Nem!" és hagyja abba a játékot. Ha ez nem elég, akkor a tiltószó mellett fogja meg a nyakbőrénél és tegye arrébb. Ezt ismételje újra, ha megint "támad". Ha még ez sem hatásos, akkor a tiltás mellett a nyakbőrénél fogva tegye át egy másik helyiségbe, csukja be az ajtót és csak néhány perc múlva engedje vissza. Ha következetes, akkor a kölyök meg fogja tanulni, hogy csak olyan feltételekkel van játék ahogy az mindenkinek jó. A szabályokat Ön diktálja. A ruha cibálását hasonlóan kell tiltani. Húzigálós játékot amúgy lehet játszani (majd ha egy kicsit lenyugodott). A játék során meg kell tanulnia ereszteni, utána már hagyhatja győzni is (elviheti a "zsákmányt").
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem