EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/Doktornő
Van egy 11 hónapos boxer kanom. 8 hónapos korában mindkét mellső lábán dysplasiát állapítottak meg. Azonnal megműtettük mindkét lábat egyszerre. Szerencsére a műtét jól sikerűlt, pillanatnyilag tünet mentes. A súlyát megpróbáltuk alacsonyan tartani. Inkább vékony legyen, ne terhelje felesleg az izűleteket. A gondom annyi hogy mostanra elérte a végleges magasságát 62 cm, ehhez 27 kg ami szemmel láthatóan kevés. A bordái nem kitapinthatók hanem kiálnak. Brit Premium táppal etetem, zöldkagylót is kap. A napi ajánlott mennyiség ebből a tápból 26 dkg amit mostanra dulpájára emeltük de semmi. Egyáltalán nem szedett magára, két hetente mérjük. Most tápváltáson gondolkozom, a Britnek van egy sport tápja ami magasabb fehérje és zsír tartalmú ön szerint ez jó lenne? Esetleg tudna ajánlani valamit amivel picit növelni tudnám a súlyát? A kedve, étvágya jó, azzal nincs gond. Féreghajtót 3 havonta kap. Kicsit tanácstalan vagyok, nem szeretném ha elhízna, de tényleg nagyon vékony. Most egy hete volt ivartalanítva, de nem hiszem hogy attól valami is változni fog.
Válaszát köszönöm.
Tisztelettel Andrea

2013.05.18

Állatorvos
Az ivartalanítás után sok kutya hízik egy kicsit. A tápváltás jó ötlet, nem minden állatnak válik be ugyanaz a táp. Próbálkozhat a sport táppal, de kipróbálhat más prémium tápot is (pl.:Royal Canin, Hill's, Eukanuba, Real Nature, Select Gold, Happy Dog, Purina ProPlan stb.), azt, hogy melyik válik be, majd a tapasztaltok mondják meg. Ha a kutya továbbra sem hízik, akkor érdemes megvizsgáltatni a hasnyálmirigyét (bélsárvizsgálat és vérvétel).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem