Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Egy kétéves mopsz kutyusom van, akivel most hazaköltöztem a szüleimhez. Az a probléma, hogy körülbelül heti egyszer vagy kéthetente egyszer vagy bepisil vagy bekakil általában valamelyik ülőhelyre (ágy,fotel). Eddig ilyet soha nem csinált az előző lakóhelyén, pedig az panellakás volt, most pedig kertes házban él. Ugyanúgy kimegyünk vele, kivisszük mint eddig, és nem tudjuk hogy miért csinálja ezt. Válaszát előre is köszönöm!

2011.03.27

Állatorvos
Sajnos erre nehéz válaszolni. Fontos lenne tudni, hogy valamilyen eseményhez köthető-e a probléma például szorongás, gazdi távozása stb. Csak kiengedik a kertbe vagy meg is várják amíg elvégzi a dolgát? Előfordul, hogy a kutya valami miatt annyira igyekszik vissza a lakásba, hogy nem végzi el a dolgát. Akkor ürít a lakásba amikor otthon tartózkodnak vagy amikor távol vannak? Ha mindig ugyanazokra a helyekre ürít, annak oka lehet, hogy érzi a korábbi vizelet vagy széklet szagát. Tanácsos enzimatikus tisztítószereket és fertőtlenítőszereket együttesen alkalmazni a szag közömbösítésére. Megzavarhatta a kutyát a költözés is. Lehet ez a viselkedés jelölgetés is, ilyenkor általában a tulajdonos vagy egy vendég által használt tárgyra ürítenek. Más állat jelenléte is kiválthatja ezt a viselkedést.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem