Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!
Elnézést, ha egy kicsit hosszú lesz az írásom. Nagyon kétségbe vagyok esve, remélem, tud tanácsot adni nekem. Két napja nem találom a 8-9 hónapos, (még) nem ivartalanított kislány cicámat. Az eltűnésének körülményei eléggé speciálisak, ezért gondolom, hogy egy szakértő talán látatlanban is tud tanácsot adni. Talán, ha sikerülne megértenem, mi játszódhatott le a kis fejében, könnyebb lenne megtalálnom.
A két ünnep között vettem észre, hogy a cicáim füle atkás. Az állatorvosunk szabadságon volt, gondoltam, majd ha visszajön, megmutatom neki a cicákat. Biztos viszketett a fülecskéjük, de nem voltak rosszul. Aztán január 2-án este észrevettem, hogy gond van az egyik cica egyensúlyával, ő az, akit most nem találok. Jó étvággyal evett és látszott, hogy tudatánál van: a szemei tiszták voltak, aranyosan bújt az ölembe. „Csak” dülöngélve, furcsán, „részegesen” járt, ügyetlenül mozgott, szédelgett. Nagyon megijedtem, arra gondoltam, hogy szegénykémnek középfülgyulladása lehet az atka miatt. Akkor este már nem találtam orvost, de elhatároztam, hogy másnap reggel mindenképpen elviszem egy állatorvoshoz.
Összesen nyolc macskánk van. Mind egy családba tartoznak, nagyon jól megvannak együtt: sokat játszanak, összebújva alszanak, stb. Kinti macskák, van egy jó nagy kertünk, az az ő területük. Nem szoktak elkóborolni, ki se lehet őket robbantani a teraszról, az ajtó elől. Esténként is a teraszon alszanak a saját kis házukban, amit jól be tudnak szuszogni.
Nagyon gondolkoztam, mi legyen a szédülő cicával reggelig. Be akartam vinni magammal a házba legalább aznap estére, mert nagyon aggódtam érte. Csak aztán aranyosan bebújt a többi cica mellé a házukba. Arra gondoltam, inkább hagyom aludni a szokott helyén, és reggel, amint lehet, szerzek időpontot az állatorvosnál, és elviszem. De mikor január 3-án reggel kinéztem rájuk, a beteg kiscica már nem volt sehol. Már két napja keresi-szólongatja az egész család a kertben, a környékbeli utcákon, mindenhol, de egyszerűen nem találjuk. A kertünk tele van potenciális rejtekhelyekkel, tényleg nagyon sok helyre bebújhatott.
Tudom, hogy iszonyúan hülye és felelőtlen voltam, egy pillanatra se lett volna szabad magára hagynom, be kellett volna vinnem magammal a házba! Mindent megtennék, ha csak egy kicsit visszamehetnék az időben, és helyre hozhatnám! De a látszat ellenére nem vagyok rossz gazdája, nagyon szeretem, és megőrjít a tudat, hogy nem találom, pedig segítségre van szüksége.
Mi történhetett? Zavarták volna a többiek a pihenésben, és elbújt volna? Tipikus viselkedés a macskáknál, hogy ha betegek, elbújnak? Mit kellene tennem? Van rá esély, hogy előjön magától?
A segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

2013.01.06

Állatorvos
Igen, sajnos a cicák sokszor elbújnak ha betegek....Ha nem akar előjönni, akkor nem sokat tehet. Esetleg előfordulhat, hogy mégis elkóborolt, valaki megtalálta a környéken és befogadta. Esetleg kitehetne a környékre papírokat, hogy keresi a cicáját, hátha valaki látta, tud róla. Értesítse a környék állatorvosait is. Sajnos ebben nem tudok többet segíteni...
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem