Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Hamarosan hozzánk fog kerülni egy angol cocker spániel szuka kiskutya, akivel kapcsolatban több kérdésem is lenne (október elején született).
1) a kiskutya csak féregtelenítve lett, milyen oltást/oltásokat kell megkapnia majd a közeljövőben és ezeknek megközelítőleg mennyi az ára? (hogy tudjunk mivel kalkulálni)
2) kertes házban lakunk, mikor vihetem majd ki a kertbe?
3) a szülők törzskönyvezettek, és mi is szeretnénk törzskönyvezni majd a kölyköt. Mivel jár ez, mi szükséges hozzá és mekkora ennek a költsége?
Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdvözlettel: Pandur Gáborné

2011.11.26

Állatorvos
A kiskutyát az első időszakban két hetente kell majd oltani:
1. parvovírusos bélgyulladás elleni védőoltás
2. kombinált (parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis, esetleg parainfluenza)
3. parvo ismétlő
4. kombinált ismétlő
5. veszettség
Majd:
6. fél éves korában kombinált ismétlő
7. egy éves koráig veszettség ismétlő
Az állatorvosok oltási programja között lehet eltérés, de nagyjából ezt a protokollt követik. Az oltások ára rendelőnként váltzó (3500-5000 Ft nagyságrend). Féreghajtót is több alkalommal fog kapni a kiskutya. Léteznek egyéb védőoltások is (Lyme, kennelköhögés, coronavírusos bélgyulladás, Babesiosis). Ezek beadása is hasznos lehet, ha a kutya életmódja indokolttá teszi.
Ha a kertben nincsen más, oltatlan kutya, akkor felügyelet mellett nyugodtan kiengedheti a kölyköt. Könnyebb lesz a szobatisztaságra nevelés és nagyokat rohangálhat. Csak arra kell ügyelnie, hogy nehogy megfázzon a kicsi. Ha intenzíven mozog, akkor nem fázik meg. Ha vizes, havas lesz, akkor mindig alaposan szárítsa meg (hajszárítóval)miután bevitte a lakásba. A hajszárítótól félhet, ezért ahhoz fokozatosan szoktassa hozzá.
A törzskönyvezéssel kapcsolatban kérdezze meg a tenyésztőt, ő biztosan tud segítséget nyújtani ebben. Felkeresheti a MEOE-t is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem