Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi változtathatta meg a cicánk viselkedését. Már kiskora óta kb. 2-3 havonta el szoktunk utazni a szüleinkhez, ahol eddig jól megvolt (igaz van ott is egy cica, de egymással nem találkoznak – nincsenek egyszerre “szabadon engedve a lakásban”), de az ivartalanítása óta – tavaly őssze -, amikor meglátja anyukámékat fújtat rájuk és “megveri a lábukat”, ha rászólok, akkor abba hagyja, egyébként az ételt is elfogadja tőlük, de utána újra kezdi a fújtatást.
(Ha hozzánk jönnek látogatóba a szüleim, akkor szintén így viselkedik velük, egyedül a hugomat kedvelte meg, őt békén hagyja a cica, ha a barátaink jönnek hozzánk akkor nincs semmi baj, érdeklődve fogadja őket és még nem fújtatott meg mást).
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehetne erről őt leszoktatni vagy megváltoztatni a véleményét?
Köszönettel

2013.01.07

Állatorvos
Valószínűleg a másik macska szaga zavarja a cicát, amit a szülők ruháján érez. Próbálják meg azt, hogy a szülei olyan ruhában jönnek Önökhöz amin nem érezheti más állat szagát. Ha olyankor nem támadó akkor valószínűleg ez a baj. Létezik olyan nyugtató feromonokat tartalmazó készítmény (Feliway spray és párologtató), ami segíthet ilyen esetben. Ezeknek a készítményeknek a részletes használati utasítását és indikációját megtalálja az interneten. A sprayt például a szülők ruhájára lehetne fújni, amikor Önökhöz mennek. Amikor Önök mennek látogatóba a cica valószínűleg attól függetlenül stresszes, hogy látná a másik állatot, hiszen a szagát érzi. Az a szerencse, hogy a másik cica nem kezd jelölgetni amikor Önök visznek másik macskát a területére.
Vissza a kérdésekhez