Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Kérdésem tápváltással kapcsolatos. 4 éves ivartalanított kandúr cicám évek óta Hill’s S/D gyógytápot eszik, (már 4-szer volt katéterezve). Most próbaképp vettünk PetBalance Medica – húgykövességre való tápot, és ízlik a cicának. Ön szerint van-e kockázata, ha más gyógytápra váltunk, vagy érdemes megmaradni az eddig használtnál?
Válaszát előre is köszönöm!

2011.09.05

Állatorvos
Leveléből nem derül ki teljesen egyértelműen, hogy az s/d mellett is katéterezni kell-e a cicát. Ha igen, akkor először is egy ismételt vizeletvizsgálatot javasolnék annak megállapítására, hogy jelen pillanatban milyen típusú húgyköve van a macskának. Sajnos előfordul, hogy a hosszú diéta során más típusú kristály jelenik meg, amelyre már nem hatékony a korábbi táp. Abban az esetben, ha egy húgyköves macska tünetmentes, vagyis a diétás táp jól működik és az állat többé-kevésbé szívesen fogyasztja, akkor én nem javaslom a váltást. Ha a vizeletvizsgálat során nem találnak kristályokat, akkor az s/d (struvit kőoldó diéta) át lehet térni a fenntartó diétára, a c/d-re.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem