Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Két éves maine coon cicám 2013 szeptembere óta alkalmanként vércsíkosat, de szilárdat székel (napi 1-2). Voltunk többször állatorvosnál, kapott antibiotikumot és féreghajtót is, de havonta visszatért a dolog. Azóta javult a helyzet, ritkultak az ilyen székletek. Utóbb jártunk másik állatorvosnál, ő azt mondta, nem szükséges kezelni, mert egy egysejtű kórokozó okozza, amit majd legyőz a cica. Engem csak az aggaszt, hogy újabban a vércsík szinte teljesen eltűnt, viszont a szilárd széklet egy kis szakasza vörös-bordó színű (heti 1-2 széklet). Még most se aggódjunk, hanem várjunk? Nem akarnám lassan már havonta mindig orvoshoz vinni… A cicát kétszer már fizikálisan is vizsgálták, kedve, étvágya jó, energikus cica.

Köszönöm előre is válaszát!

2014.01.07

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy ebben az esetben feltétlenül szükség lenne egy bélsárvizsgálatra. A vizsgálatra elváltozást mutató friss székletet kell vinni. Keressenek egy olyan állatorvost, aki kapcsolatban van olyan laboratóriummal ahol ezt a vizsgálatot el tudják végezni. Ha megvan a bélsárvizsgálat eredménye, akkor célzottan lehet kezelni a kórokozót. Amennyiben nincs kórokozó a háttérben (bélsárvizsgálat eredménye negatív), akkor érdemes érzékeny emésztőrendszerű cicáknak való száraztápra váltani és kizárólag ezzel etetni a macskát. Amennyiben a cica eszik konzerv vagy alutasakos eledelt, ezeket célszerű elhagyni néhány hétre. Ha a macska széklete diéta hatására rendeződik, akkor valószínűleg érzékeny volt a korábban etetett táplálék valamelyik összetevőjére.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem