Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!

Két kérdéssel fordulnék Önhöz!

Első: Van egy 3 éves, félperzsa cicám, akit lakásban tartok. Folyamatosan hullik a szőre. Egész évben, és rengeteg. Betegnek nem beteg. Állandóan eszik, játszik, rohangál. Nekem van elképzelésem mitől lehet, de gondoltam inkább megkérdezek egy olyan embert, aki ért is hozzá. Lehetséges e, hogy a sok édességtől hullik a szőre? Imádja a csokit meg a gumicukrot, de igazából mindent megeszik ami édes. Képes ellopni, ha olyan helyen marad. Múltkor fél tábla csokit lopott és majszolt el egyedül… Szerintem ez lehet a probléma, de nem vagyok benne biztos. Önnek mi a véleménye erről?

A második kérdésem: Van két hatalmas kan kutyám. Egy Sarplaninac és egy Moszkvai őrkutya. 4 és 3 évesek. A problémám az, hogy a Moszkvai kutyusom folyamatosan támadja a másikat. Háromszor verekedtek össze nagyon durván. Az utolsót követően szétszedtem őket és külön helyen vannak, de csak egy kerítés választja el őket. A Moszkvai azóta is támadja a Sarplaninacot. Folyamatosan morog és ugat rá. A kérdésem az lenne, ha elvinném kasztráltatni a kis harciasat, van e rá esély, hogy lecsillapodik és többet nem akar keménykedni?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Nagy Noémi

2011.11.19

Állatorvos
Nem valószínű, hogy a szőrhullás összefüggésben lenne az édességek fogyasztásával. Ennek ellenére azt javaslom, hogy ne adjanak ilyesmiket a macskának, még akkor se, ha szereti, mert ezek nem neki való táplálékok. Nagyobb mennyiségű fekete csoki fogyasztása pedig akár mérgezést is okozhat.
Lakásban tartott állatok szőre sajnos egész évben hullik. Ha a cica bőrén nincs elváltozás, nem alakulnak ki szőrhiányos területek és a szőre fényes, csillogó, akkor valószínűleg ez nem kóros. Fésüljék ki hetente több alkalommal a cicát, illetve adhatnak neki bőrtápláló készítményeket (pl.:Dermoscent spot on), amelyek mérsékelhetik a szőrhullást. Azt javaslom, hogy hetente 2-3 alkalommal adjon az állatnak szőrgombócoldó pasztát is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem