Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Kiskutyámon (Yorki) egy hete erős korpásodást fedeztem fel, Ön szerint mi lehet a baja, illetve szükséges-e állatorvoshoz vinni? Előtte pár nappal volt fürdetve. Elképzelhető, hogy megfázott volna?

2011.09.12

Állatorvos
Általában nem megfázás okozza a korpásodást és sok esetben a viszketést, hanem az, hogy olyan samponnal fürdették, amelyre érzékeny volt. Ilyenkor tanácsos bőrtápláló készítményt adni a kutyának és egy jó minőségű hidratáló samponnal megfürdetni (pl.: Dermilen, Dermoscent, Lentiderm). A későbbiekben is tanácsos ezeket a samponokat használni. Ha erősen korpás a kutya és vakarózni is kezd, akkor tanácsos orvoshoz vinni. A rendelőkben általában tudnak is megfelelő sampont adni önnek, ha a vizsgálat során az orvos szükségesnek látja.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem