Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Kutyámat 6 hónapja megműtötték egy törés miatt. Hat helyen fúrták át a csontját és keretbe rögzítették.
Négy hét után minden fémet el kellett távolítani, mert folyamatos gyulladásba voltak a szövetek. Már eltelt három hónap, és még most is gyulladásban vannak az ízületei. Műtét, gyógyszeres kezelések – lassan 400 000 Ft-nál tartunk… A napokban megint új gyógyszert kaptunk, ami nagyon drága, anyagilag nekünk nagyon megerőltetőek a költségek.
Orvosunk nem is közölte, hogy közel 18 000 Ft-ba kerül 2 szem tabletta, aminek Trocoxil a neve. Jelenleg nem tudom kiváltani, de már kételkedek az állatorvosunk javaslatába is. Mit tanácsol? Tudnám ezt a tablettát helyettesíteni ugyanolyan minőségű másik gyógyszerrel?
Jelenleg a műtött lába, amiben semmi fém nincs – van folyamatos gyulladásban. Meg fog még gyógyulni? Valóban ilyen hosszan elhúzódhat a gyógyulás? Mit javasol? Köszönettel.

2011.05.30

Állatorvos
Sajnos ez egy elég komplikált eset. Friss röntgenkép nélkül nem lehet véleményt mondani. Azt javaslom, hogy vigye el az állatot egy ortopédiai szakrendelésre (pl.: Szent István egyetem Állatorvos-tudományi Kar Sebészeti és szemészeti Tanszék), ahol elkészítik a röntgen vizsgálatot és alaposan megvizsgálják az állatot. Ha az izületek is gyulladtak, kiteltek, akkor szükséges lehet az izületi nedv bakteriológiai vizsgálata és a kórokozó célzott kezelése. A Trocoxil az egyik legmodernebb fájdalomcsillapító, ami nagyon hatékony lehet, de a tényleges problémát valószínűleg nem szünteti meg. Ha a problémát a fém implantátum kilazulása, esetleg befertőződése okozta és csontvelőgyulladása van a kutyának, az elég hosszan elhúzódhat. Tehát a legfontosabb az lenne, hogy tisztázzák a probléma okát, csak utána lehet megmondani, hogy milyen esélye van a gyógyulásnak.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem