Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr!
Kutyusom egy fiatal Golden Retriever tacsi keverék, a szőrzete a goldenére hasonlít. Sajnos folyamatosan összeszedi a kutyabolhát (környéken sok a kutya, nem minden gazda figyel erre oda). Hiába kezelem havonta Front Line cseppekkel és fürdetem előtte parazita írtó samponnal, 2 hét és már ismét összeszedte a bolhát. Van esetleg más módszer, hogy megszabaduljunk a fránya bolháktól?
Köszönettel.

2011.09.06

Állatorvos
Sajnos itt valószínűleg az a probléma, hogy nem történt meg a környezet bolhairtása és onnan újra visszafertőződik a kutya. A bolhapeték és lárvák az állat környezetében vannak (pokrócok, bútorok, parkettarepedések, kutyaház stb.). Tehát nem elég csak az állatot kezelni, hanem a környezetét is alaposan ki kell takarítani. A pokrócokat magas hőmérsékleten ki kell mosni, a lakást alaposan ki kell porszívózni, a kutyaházat pedig alaposan kisikálni fertőtlenítőszeres vízzel , majd kiöblíteni. Nagyon hasznos a környezeti bolhairtó spray (pl.: Insecticid 2000), amelyet tilos az állatra fújni.
Sajnos sok esetben előfordul, hogy egyes bolhairtó készítmények bizonyos kutyáknál kevésbé hatékonyak. Fontos betartani azt a szabályt, hogy a cseppek felhelyezése előtt két napig, majd utána két napig nem szabad megfürdetni a kutyát, mert így a kezelés jelentősen veszít hatékonyságából. Megpróbálhat más típusú cseppet (pl.: Duowin, Advantix, Exspot, ProMeris). Fontos, hogy a cseppeket most jó darabig havonta szigorúan rá kell tenni a kutyára, hogy megakadályozza a visszafertőződést, bár ezt eddig is így csinálta. A környezetet is rendszeresen takarítani kell, különösen a kutya kedvenc helyeit. Kipróbálhatja a jó minőségű nyakörvek egyikét is (pl.: Kiltix, Scalibor stb.)
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem