Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Lassan 3 hónapos Yorkshire terrier kiskutyámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. A tenyésztő, mikor elhoztuk azt mondta, hogy a biztonság kedvéért ragasszuk a fülét, hogy felálljon neki. Ez Ön szerint szükséges, ill. nem rossz ez neki? A másik pedig, hogy az Ön tapasztalatai szerint mennyi idősen lehet, illetve kell elkezdeni a komolyabb oktatását a kutyusnak?
Köszönöm válaszát!

2011.09.05

Állatorvos
Ha Önnek fontos, hogy a kutya füle mindenképpen felálljon, akkor kövesse a tenyésztő utasításait. Bizonyos fajták esetén a fülragasztás bevett szokás. A fülragasztás először biztosan zavarja a kiskutyát, de általában hamar megszokják.
Válasszon ki egy kutyaiskolát, ahol van kölyökcsoport. Az első időszakban nem a komoly oktatás a fontos, hanem a szocializáció és egyes egyszerű dolgok alapos elsajátítása (behívás és egy két vezényszó). A kutyaiskolákban a kölyökcsoportokban általában kb. fél éves kutyák tanulnak. Fontos a fokozatosság. Nem kell túl korán túl sokat tanulnia a kicsinek, mert könnyen kiéghet. Hagyni kell, hogy sokat játsszon a fajtársaival. A komoly kiképzés várhat 1-1,5 éves korig.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem