Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Most (11.15) 3 hónapos a maine coon kiscicánk. Azt vettem észre rajta, hogy gyakran tüsszög. Kicsit aggódom, mert régen volt macskám és őrajta nem vettem észre.
Általában, akkor tüsszög, mikor az almát kaparja, néha a vizesedénye felett, mikor inna és néha csak úgy.

A másik kérdésem az lenne, hogy az olvastuk erről a fajtáról, hogy nyugodt macska, de estére “megbolondul”. Összevissza rohangál, bohóckodik, mindent elkap ami mozog (általában a kezünket akarja szétharapni és karmolni – próbáltuk, hogy a fenekére ütöttünk, de semmi. Újra támad. Ilyenkor mindig ránk akar ugrani – és ugrik is.), lehet, hogy mivel kicsi még azért ennyire rossz vagy valami baja lehet?
Segítségét előre is köszönöm.

2011.11.16

Állatorvos
Érdemes megmutatni a cicát állatorvosnak, hogy nincsen-e esetleg valamilyen légúti megbetegedése. Előfordul az is, hogy a cicák portól vagy számukra irritáló szagtól tüsszögnek (pl.:cigarettafüst, parfüm stb.)
A fiatal macskák mindig sokkal aktívabbak, mint a felnőttek. A macskáknál természetes dolog, hogy az esti órákban vannak elemükben. Érdemes ilyenkor nagyokat játszani vele. Meg lehet tanítani arra, hogy apró labdát, vagy plüssállatot visszahozzon, így jól le lehet fárasztani. Azt viszont ne hagyják, hogy fájdalmat okozzon. Macskát nem lehet ütéssel nevelni, mert attól még inkább bevadul. Ha nagyon túlpörög, akkor egyszerűen hagyják abba a játékot és egy negyed órára tegyék át egy másik helyiségbe. Hasznos lehet, ha egy kis permetezővel vizet spriccelnek a cicára. Ezt nagyon útálják, így ez egy jó kis figyelmeztetés.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem