Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor ur/no!
4 honapos fiu cicam ket honapja lakik egyutt egy masik cicaval. Sajnos ugy nez ki, koltozunk a kicsivel, raadasul egy masik cica lakasahiz, aki 9 eves, es sajnos felos, agressziv (emberrel legalabbis, allattal nem lett osszeszoktatva soha, allatorvos rendeloben fujt, morgott masik cicara, de ott minden masra is) mit gondol, van eselyem anelkul osszeszoktatni a ket cicat, hogy a fiatalabb ne szenvedjen kart? Masik cicaval, velem jatekos, de karmolni, harapni engem soha nem, egyaltalan nem agressziv. Szeretnem ha ez igy is maradna.

Elore is koszonom a valaszat.

2014.09.30

Állatorvos

Mindig van esély. Sajnos az ilyen helyzetek mindig nehezek, nem biztos, hogy könnyen megoldódnak. Nagyon fontos a fokozatosság. Először ne engedjék össze az állatokat, hanem csak hagyják, hogy érezzék egymás szagát (tartsák őket külön helyiségben). Először csak annyit tegyenek, hogy a két állat a másik jelenléte nélkül szaglászhasson a másik szobájában. Később etessék őket egy helyiségben távol egymástól. Használhatnak Feliway sprayt és párologtatót is az összeszoktatás időszakában. Ha az összeszoktatás nem megy és minkét állat stresszes, akkor meg kell fontolni, hogy egy lakásban tartsák-e őket.

Vissza a kérdésekhez