EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr/nő! 9 hónapos havanais kutyusunk 2012 december óta több kevesebb kihagyással folyamatossan hány.Megvizsgáltattuk 2 orvossal is mindkettő tanácstalan volt,mert a kutyus nem fogyott le,nincs kiszáradva ,fájdalmai sincsenek és nagyon jó kedve is van.Láza sem volt egyszer sem és a széklete is rendben van.Az oltásait is rendben megkapta.Evés közben nem habzsol nem eszik meg azonnal mindent amit lát,jó minőségü eledelt kap,a sorát is kivárja, a felnőtt kutya után eszik csak annak ellenére,hogy külön tálból kapnak.Néha kap házi kosztot is de szigorúan csak főtt húst. Kap még jutalomfalatkákat is persze csak a javasolt mennyiségben.A hasa sokszor “kuttyog” .A hányása néha amegevett eleség máskor csak víz,vagy habos sárgás folyadék.A hányast sosem ette vissza és a hányás nem is viseli meg.A kezelő orvosa nem javasolta a száraztápot mondván,hogy a konzervben több a nedvesség,a másik orvos pedig kimélő száraztápot javasolt.Labor vagy vér vizsgálatot még egyik orvos sem javasolt mondván,hogy a kutya jó állapotban van.Tanácsát kérem,hogy mit tegyünk a szinte minden napos hányások ellen,vagy milyen vizsgálatot kérjünk. Köszönettel:Horváth Csaba

2013.02.23

Állatorvos
Én azt javaslom, hogy kímélő (intestinal) tápot adjanak a kutyának. Ezen kívül most néhány hétig semmi mást ne kapjon. Naponta kétszer etessék (reggel ébredés után és este). Hasznos lehet ha a száraztápot beáztatják sima csapvízbe. Kistestű kutyáknál előfordul, hogy akkor is hánynak, ha üres a gyomruk. Ha a kutya továbbra is hány, akkor én röntgen vizsgálatokat javasolnék, mert ilyen tüneteket okozhat egy gyomorban lévő idegentest is. Ha minden vizsgálat negatív eredménnyel zárul (vagyis nem találnak betegséget), akkor megpróbálhatják a Quamatel mini tablettát (5kg-os kutya adagja 2x1/2), ami egy savkötő gyógyszer.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem