Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A segítségét szeretném kérni. Kisgyermekeim vannak és mindenképp szeretnék kisállatot, amit persze nem ők gond viselnének, mert ahhoz még kicsik, de szeretném ha állatok közelségében nőnének fel. Az volna a kérdésem, hogy milyen kisállatot javasol. Sajnos a macska és kutya nem jöhet szóban, mert lakásban lakunk. Korábban volt cicánk, nagyon szerették és vigyáztak rá, ezért is szeretném ha lenne most is valamilyen állatka. Köszönöm

2014.01.12

Állatorvos
Lakásban is lehet kutyát és macskát tartani. A cicákat még sétáltatni se kell. Nagyon sok cica él lakásban úgy, hogy sose jár ki. Nehéz ismeretlenül tanácsot adni ilyesmiben, mert mindenkinek a szívéhez más áll közelebb. Én személy szerint nagyon szeretem a degukat, mert értelmesek, kedvesek, kézhez lehet őket szoktatni és mert nappali állatok. A deguk társas lények, ezért nem szabad őket egyedül tartani, így viszont a gyerekeknek lehetőségük van megfigyelni az állatkák egymáshoz való viszonyát, viselkedését, ami szerintem nagy élmény lehet Nekik. A törpenyuszik és tengerimalacok is jól szelídíthető állatkák. Ha nagyon kicsik a gyerekek (1-2 évesek), akkor még nem tudnak biztonságosan bánni a kicsi állatokkal, inkább csak a szülő kezében tudják őket simogatni vagy nézegetni. A madarak közül a hullámos papagáj és a nimfa papagáj egyszerűen tartható, de talán inkább nagyobb gyerekeknek valók (nagyobb óvodás, kisiskolás).
Vissza a kérdésekhez