Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/nő!

Genetikai eredetű fogproblémája van a nyuszimnak. Nagyon nagyra nőttek a fogai, bár tud enni, de csak nehezen. A nyuszi keverék és 5-6 hónapos. Állatkereskedésben vettük, de akkor még nem láttuk, hogy így nőnek a fogai, pedig rendesen eszik és fát is tettünk be neki, hogy koptassa a fogát. Jó kedvű, futkározik – csak nagyon nagyok a fogai. Segítségét előre is köszönöm!

2011.06.08

Állatorvos
Azt javaslom, hogy vizsgáltassa meg a nyuszi fogait. Tanácsos egzotikus állat szakrendelésre vinni, mert lehet, hogy az állatnak fogászati beavatkozásra van szüksége (fogak lecsiszolása, formázása). A nyuszik fogai állandó növekedésben vannak, ez természetes dolog. Ha a kereskedésben nem volt lehetősége a fogkoptatásra, akkor már ott túlnőhettek. Remélem csak erről van szó és nem fejlődési rendellenességről. Ha a fogakat a megfelelő méretűre csiszolja az orvos, és utána mindig kap fogak koptatására alkalmas dolgokat, akkor a probléma nem ismétlődik meg. Fontos, hogy a nyuszi a lehető leghamarabb megfelelően rágjon, mert az emésztőrendszerük nagyon érzékeny.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem