Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lakásban tartott,más cicákkal nem érintkező felnőtt nőstény cicám nincs ivartalanítva, gyógyszert Provera 5mg kap hetente 1 szemet. Az állatorvos azt mondta, hogy 6 hónapnál tovább ne adjam neki mert daganatot okoz. Igaz ez? A műtéttől félek meg őt is féltem és pénzem sincs rá. Nem tudom mitévő legyek. Milyen lehetőségeim vannak ami a cicának a legkevésbé ártalmas? Esetleg más gyógyszer? Nem tudom. Kérem adjon tanácsot. Köszönettel egy kétségbeesett cicagazdi.

2012.04.20

Állatorvos
Valóban nem javasolható a gyógyszeres kezelés hosszútávú alkalmazása, mert jelentősen megnöveli az emlődaganatok kialakulásának valószínűségét. A műtétnél nincsen jobb megoldás, sokkal ártalmasabbak hosszútávon a gyógyszerek. Fiatal állatoknál az ivartalanítás az alacsony kockázatú műtétek közé tartozik, a cicák hamar összeszedik magukat utána. Érdeklődjön esetleg, hogy melyik rendelőben van kedvezményes ivartalanítási akció, esetleg beszélje meg állatorvosával a részletfizetés lehetőségét.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem