EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr/nő! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 14 hetes német juhász kölyköm, és nem szeretnék neki semmiféle tápot adni csak kiegészítő vitamint. Az állatorvosunk Condrosulf-ot irt fel neki porcépítés gyanánt, és annyit mondott, mivel sok és jó minőségű főt hús és főt rizs kombinációjával etetjük a kutyust, ezért a magas foszfor tartalom miatt csak egyszerű olcsó kálciumot adjunk. Erre én kinéztem a SANAL PUPPY nevűt és ezt adom neki. Jól cselekszem-e vagy váltsak? Nem az ára számít. Köszönettel: egy német juhász imádó gazdi.

2011.06.01

Állatorvos
A házilag összeállított táplálék nagytestű, növekedésben lévő kutyák számára nem egyszerű feladat. A nagytestű kölyökkutyák esetében az első 15-18 hónap az igazán kritikus. Ebből az első 5-6 hónapban rendkívül intenzíven növekszik a kiskutya, majd ezt követően fokozatosan erősödik. A kutatások szerint nagytestű kölyökkutyák felnevelésénél az optimális táplálék 26% állati eredetű fehérjét, 0,8% kálciumot, 0,67% foszfort tartalmaz, energiatartalma pedig csökkentett (14% zsír). A kálcium túladagolása általában több problémát okoz, mint az alacsonyabb kálciumtartalmú táplálék etetése, mert az ebben az esetben nagyon jól hasznosul. A SANAL PUPPY nevű készítménnyel kapcsolatban nekem nincsenek tapasztalataim. Én a Cal-D-Phos tablettát szoktam javasolni a házi koszttal etetett kiskutyáknak. Patikában kapható Ca-por, ami mást nem tartalmaz. A húson és a főtt rizsen kívül a kutyának rostra is szüksége van, erről se feledkezzen meg. A porcvédelem az én véleményem szerint is nagyon fontos.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem