Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Rottweiler kutyánknak érzékeny a gyomra, naponta 2x kap tápot, próbálunk a lehetőségekhez mérten jó minőségű tápot venni neki, az olcsóbb fajták nagy részét ki is hányja. A probléma az, hogy sokat “legel” (van mégegy kutyánk, ő keverék, őt is szoktam látni legelni, de neki semmi baja tőle) gyakran látom, hogy teljes egészében a fűből áll a széklete. Hallottam hogy ezt a gyomorégés miatt csinálják, lehet ez a probléma? Segítene esetleg ha 3 részre osztanánk az etetést, vagy próbálkozzunk quamatellel? Egyébként a kutya jó kondiban van, élénk, nem bágyadt. Ugyan ennél a kutyánknál egyre jobban megfigyelhető az alsó szemhély “leesése”, mint a masztiffoknál, inkább csak az egyik szemén, de ha fáradt akkor mindkettőn előfordul, az állatorvosunk adott rá krémet, hogy ne könnyezzen annyira, érdemes-e “felvarratni” a szemhéját, hogy ne lógjon? Most 2 éves a kutya, mikor lenne érdemes elvégeztetni a műtétet? Köszönettel Évi!

2014.01.07

Állatorvos
Ha a kutya jókedvű és jó kondícióban van, és a jelenleg etetett táp mellet nem hány, akkor biztosan nincsen nagy baj. Megpróbálhatják a napi 3 etetést (esetleg be is nedvesíthetik a tápot). Kipróbálhatják, hogy natúr joghurttal is megkínálják a kutyát. Ha ezek a dolgok nem segítenek, akkor kipróbálhatják, hogy a Quamatel változtat-e a fűevés gyakoriságán. Sok kutya szeret legelni és ez egyszerűen csak egy szokás. Nem ritka a tiszta fűből álló széklet sem. Ha a fűevés nem párosul hányással és a kutya láthatóan jól van, akkor nem kell aggódni.
A kutya szemhéját meg kellene mutatni egy szemész specialistának (pl.: Dr. Szakmáry Katalin), hogy Ő indokoltnak lát-e egy korrekciós műtétet (lehet-e lényeges javulást elérni).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem