EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!/Nő! szeretném megkérdezni hogy van egy 6 hónapos Beagle szuka kutyám és a héten észrevettem hogy az oldalán van egy dudor olyan 2cm . mi lehet az oka? beverte és ezért puffadt be vagy más “betegség” jele lenne???? a szokásaiban nincs változás játékos és étvágya sem változott.

2012.12.13

Állatorvos
Duzzanatot több dolog is okozhat. Ilyen fiatal àllatnál első körben három dologra gondolhatunk, az egyik valòban egy ütés következtében kialakuló vérömleny, a második a tályog, a harmadik a granulóma. A vérömleny nem fájdalmas, néhány hét alatt eltűnik, miközben fokozatosan zsugorodik és keményedik. A tályog általában fájdalmas és melegebb, mint a környezete, ebben az esetben sebészi feltárásra, tisztításra és antibiotikumra van szükség. A granulóma pedig oltások vagy egyéb injekciòk területén kialakuló helyi reakció, ami nem fájdalmas és hetekbe telik, mire fokozatosan zsugorodva felszívódik. Ha a dudor nem zsugorodik, növekszik, fájdalmassá válik, akkor mindenképpen vigye orvoshoz a kutyát.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni öntől,hogy van egy 8 hónapos yorki kutyusom és már pár hete észre vettem,hogy ha örül valaminek akkor nagyon fullad.Pl: nem kap az orrán levegőt és olyan fura hangot ad az orrán keresztül.Ha elmegyek dolgozni haza jövök akkor mindig előjön nála.Mit tehetek hogy ne legyen vele semmi probléma? valamilyen gyógyszer segíthet rajta? Előre is nagyon köszönöm!!!

2012.03.16

Állatorvos
Kistestű kutyáknál nagyon gyakran előfordul az Ön által leírt jelenség. Ez nem fuldoklás, csak nagyon rosszul néz ki. Két dolog áll általában a probléma hátterében. Az egyik a gége görcsös összehúzódása, amelynek során a kutya általában mereveb előrenyújtja a nyakát és erőteljesen fújja ki a levegőt, miközben a hasa is erőteljesen mozog. A YouTube-on számos videót találhat erről, ha beírja, hogy "reverse sneezing". Ha kicsit masszírozza a kutya gégetájékát ilyenkor, akkor általában hamar elmúlik. Érdemes azért megvizsgáltatni, hogy nem áll-e fent garat vagy légcsőgyulladás, mert ezen betegségek hatására a jelenség gyakoribbá válhat.
A másik ok, ami furcsa libagágogásszerű köhögést okozhat, az egy veleszületett probléma. Kistestű kutyáknál gyakran előfordulnak a légcső porcainak különböző mértékű deformitásai és a rajtuk lévő szalagok eltérései. Ennek következtében a légcső ürege nem mindig azonos tágasságú. Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, hogy egy jó minőségű, kellően merev farú locsolócsőben mindig akadálytalanul áramlik a víz, egy puhább falú pedig könnyebben megtörik. Érdemes lehet egy röntgent készíteni a kutya nyaki és mellkasi légcsőszakaszáról. Ha ez a probléma súlyosbodik- ami általában idősebb korban fordul elő-, akkor érdemes a gyógyszeres kezelést elkezdeni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem