Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Találtunk az utcán egy dobozban 2 kiscicát. Nagyon aprók (a szemük már nyitva van). Tanácsot szeretnék kérni, hogyan neveljük fel őket, mivel etessük, mik a teendők? Nagyon köszönöm a válaszát.

2012.06.07

Állatorvos
Ha a cicák szeme már nyitva van, akkor biztosan elmúltak már tíz naposak. Sajnos így, hogy nem látom őket, nem tudom megmondani, hogy mennyi idősek lehetnek. Ha még inkább apró kerek fülük van és ingadozva járnak, akkor egyelőre elég csak macskatej pótló tápszert adni nekik. Ezt állatpatikában vagy állatorvosoknál lehet beszerezni. A tehéntej nem jó. A kiscicákat lehet cumisüvegből vagy fecskendőből etetni, először 2-3 óránként, majd 3-4 óránként (éjszaka is...). Fontos, hogy a tápszer mindig friss és testhőmérsékletű legyen. Az egészen kicsi macskák nem tudnak maguktól székletet és vizeletet üríteni, ezért minden etetés után langyos vizes vattával kell törölgetni a hasukat és a végbélnyílásuk környékét (utánozva az anya nyalogatását). A kiscicákat kb.5 hetes koruktól már el lehet kezdeni etetni is jó minőségű kölyökmacska táppal. Szerintem mutassa meg egy állatorvosnak a kismacskákat, hogy megtudja azt, hogy kb. mennyi idősek lehetnek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem