Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő van egy Beagle kutyám 1.5 éves és 1 hónapja rászokott az emberi-állati ürülékre és nem tudom róla sehogy se leszoktatni az elején azt tanácsolták váltsak minőségibb kutyatápra meg is történt de nem változott semmit. Mit tegyek ?

2013.08.17

Állatorvos
Sajnos ez elég gyakori probléma és elég nehéz leszoktatni erről a kutyákat. Ha ez egy új szokás, akkor azért érdemes a kutyájuknál egy bélsárvizsgálatot és egy vérvizsgálatot csinálni. Ha nem derül ki emésztési probléma, akkor ez egy rossz szokás. Ilyenkor fontos, hogy a gazda észrevegye, hogy mire készül a kutya és hívja vissza és határozottan tiltsa ezt a cselekedetet. Ezen kívül el kell érni, hogy az állatnak csupa rossz élménye legyen a bélsárevéssel. Tudom, hogy nagyon macerás, de érdemes egy kis időt szánni arra, hogy borssal megszórják azokat a székleteket amelyekkel a kutya a séta során találkozni fog, így ha nem hallgat Önökre, akkor nagyon kellemetlen lesz számára. Ha így nem sikerül, akkor van egy olyan módszer, amit csak végső esetben ajánlok. Vannak olyan elektromos nyakörvek, amelyek egy kicsit megcsípik a kutyát. A gazda a távolból is tud így büntetni, ráadásul nem az ember jelenlétéhez köti a kutya a büntetést, hanem ahhoz a dologhoz amelyet éppen csinál.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem