Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van két fox hound kutyánk, egy 1 1/2 éves kan, és egy 9 hónapos szuka. A kan kutyát kölyök korában probléma nélkül nyakörvhöz szoktattuk, de a szukát nem bírjuk, már 3-4 nyakörvet vettünk neki, egy darabig tűri (1-2 napig vagy akár 1-2 hónapig) aztán egyik pillanatról a másikra lekerül róla. (Valószínű, hogy a kan rágja le, ugyanis saját magáról lehetetlen, hogy lerágja.) Tudna nekünk segíteni, mit tegyünk az ügy érdekben?
Köszönettel.

2011.06.27

Állatorvos
Gyakori probléma, hogy a játékos fiatal kutyák lerágják egymásról a nyakörvet. Mivel azt nem tudjuk, hogy hogyan kerül le a nyakörv a kutyáról, elég nehéz tanácsot adni. Itt is érvényes az az alapszabály, hogy akkor tudunk egy kutyát leszoktatni egy viselkedésformáról, ha észrevesszük amikor csinálja, és lehetőségünk van több alkalommal határozottan tiltani (jelen esetben a kan kutya nyakörvrágását).
Vissza a kérdésekhez