Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
2.5 éves ír szetter kan kutyusomat szerdán ivartalanították. Volt egy nyafogós első éjszakánk, de másnap már teljesen jól volt, 2 napra rá, mintha nem is történt volna semmi. Az orvosunk mondta, hogy vasárnap mindenképpen szedjük le a kötést, hadd szellőzzön. Ma reggel, vagyis a 3. napon úgy ébredtünk, hogy a kutyus fülét-farkát behúzza, és mint egy cica, akinek cellux van a hátán, körbe-körbe forog, de mintha gyorsítva lenne, és 2 méterenként lefekszik és elterül. Nem tudom elcsalni játszani, és más kutyapajtások sem izgatják. Félig már leesett a tapasza, gondoltam az zavarja, húzza a szőrét. Leszedtük már ma (szombaton). De semmi nem változott. Ez normális? Talán húzódik a sebe? Vagy a hormonok zavarják? Kicsit kétségbeejtő, ahogy ma viselkedett. Válaszát, javaslatát előre is köszönöm.

2011.07.10

Állatorvos
Ezeket a tüneteket általában az okozza, hogy viszket, húzódik a a seb, illetve a seb környékén a borotvált, műtét miatt fertőtlenítőszerekkel kezelt bőr begyullad, kipirul. Nagyon fontos, hogy a kutya ne nyalogassa a sebet és a seb környékét, vagyis a gallér feltétlenül legyen rajta. Ha a bőr irritált, kipirult, akkor bekenheti például Aloe vera géllel vagy körömvirág krémmel. Azt javaslom, hogy a biztonság kedvéért mutassák meg a sebet az állatorvosuknak, mert ha súlyosabb gyulladásról van szó, akkor indokolttá válhat antibiotikum adagolása is. Ha egyéb tünetek is jelentkeznek, mint például bágyadtság, levertség, étvágytalanság, láz, akkor sürgősen orvoshoz kell vinni az állatot.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem